onsdag 26 juli 2017

Halloumiburgare med mango chutney-dressing

Det görs nog mycket hamburgare runt om i landet under sommaren. Det är enkelt och gott och kan varieras in i det oändliga. Jag har testat och gjort en vegetarisk burgare med halloumi istället. Väldigt enkelt och gott. Till det en mango chutney-dressing och jag gjorde på en mango chutney som heter bengali som är mer kryddig och har hetta.
Sedan kan man fylla burgaren med det man vill ha till men jag tog sallad och avocado. Och till det ugnsrostad sötpotatisklyftor till.

                               

Halloumiburgare med mango chutney-dressing
4 port

4 färdiga halloumiburgare eller skiva halloumi i tjockare skivor
2 msk rapsolja

Mango chutney-dressing
3 msk mango chutney
1½ dl matyoghurt (10%)

Till servering
4 rostade hamburgerbröd
4 salladsblad
2 skivad avokado

1. Stek halloumiburgarna eller skivorna i oljan i en stekpanna på medelvärme ca 2 minuter på varje sida.
2. Mango chutney-dressing: Blanda ihop mango chutney och matyoghurt.
3. Servera burgarna med rostade bröd, sallad, avokado, dressing och om man vill så kan man stänka på lite av chilisåsen sriracha (om man har).
Ugnsstekta sötpotatisklyftor är gott till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Havrebollar

Åh, dessa havrebollar/kokosbollar/kioskbollar är verkligen nostalgi för mig. Jag åt dem ofta när jag gick i högstadiet och de sålde dessa på...