fredag 12 maj 2017

Pekannötsbrownie

Igår bjöd jag kollegorna på fika. Det var min tur och jag hitta detta recept från Roy Fares. En härligt god brownie med en pekannötstosca ovanpå. Mmm, gott! Härlig god karamell. Men så kommer jag där och tror att lite flingsalt skulle vara gott på :)
Den var enkel att göra så jag slängde även ihop citron bars medans denna gräddades men det kommer i ett annat inlägg.
Receptet på brownien finns längre ned.

                                     

                                     

Pekannötsbrownie

Brownie
120 g smör
110 g ägg, (2)
40 g kakao, (1 dl)
3 g salt, (0,5 tsk)
5 g bakpulver, (1 tsk)
50 g bryggd espresso, (0,5 dl)
8 g vaniljsocker, (1 msk)
220 g strösocker, (2,5 dl)
120 g vetemjöl, (2 dl)

Pekannötstäcke
60 g osaltat smör
75 g farinsocker, (1 dl)
25 g glykos, (2 msk)
15 g grädde, (1 msk)
80 g pekannötter, (2 dl)

1. Brownie: Sätt ugnen på 180 grader, varmluftfunktion. Smörj en rund bakform 22 cm i diameter med smör på kanterna och lägg bakplåtspapper i botten på formen.
2. Smält smöret och ställ åt sidan.
3. Blanda kakao, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget och rör till en jämn smet.
4. Tillsätt det smälta smöret, kaffe och strösocker. Avsluta med vetemjölet och blanda ihop till en smet.
5. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen på 180 grader i 20 minuter.
6. När brownien har 10 minuter kvar att bakas i ugnen så börjar du med toppingen. Smält smör, farinsocker, glykos och grädde i en kastrull, låt småkoka under omrörning i 3 minuter. Ta av kastrullen från värmen och lägg i pekannötter och ställ åt sidan.
7. Ta ut brownien ur ugnen, fördela pekannötstäcket över kakan och grädda i ytterligare 10 minuter. Låt svalna helt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Timjankyckling med puré på jordärtskocka

Jag fick hem ekolådan i förra veckan med färska grönsaker och frukt som är ekologiskt odlade. Så härligt! I den låg det bland annat jordärts...