onsdag 24 maj 2017

Långpannekyckling med citron och persilja

Detta är en väldigt smidig och enkel rätt att tillaga. Och sen fantastiskt gott! Allt sköter sig självt i ugnen och allt ligger och gottar sig ihop och sedan servera en tzatsiki till. Sommarkänsla över allt.
Toppat med persilja och citron.

                                 

Långpannekyckling med citron och persilja
4 port

900 g fast potatis
2 rödlökar
2 förkokta majskolvar
2 msk olivolja
salt och peppar
4 kycklingklubbor eller filéer
250 g körsbärstomater
½ dl balsamvinäger

Citron- och persiljehack
1 citron
½ kruka persilja

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Kyckling: Dela potatisen i halvor. Skala och skär lökarna i klyftor och majsen i skivor. Blanda allt med hälften av olivoljan i en bunke. Krydda med salt och peppar.
3. Bryn kycklingen i resten av olivoljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar och lägg dem sedan i långpannan tillsammans med potatis, lök och majs. Stek allt mitt i ugnen först 20 minuter.
4. Dela tomaterna i halvor och lägg dem därefter i långpannan. Ringla över vinägern och stek ytterligare ca 10 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är 82 grader vid lårbenet.
5. Citron- och persiljehack: Skölj och skrubba citronen i ljummet vatten. Riv skalet av citronen och hacka persiljan. Blanda allt.
6. Servera kycklingen med potatis, grönsaker och tzatsiki. Strö över citron- och persiljehacket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...