Färsbiffar är riktigt gott och det finns många olika spännande variationer. Detta är lammfärsbiffar med fetaost. Vill man inte ha lammfärs så kan man såklart byta ut till nötfärs.
Tomatsåsen var väldigt god och enkel att göra.
Jag hade bönpasta till istället för vanlig pasta. Kändes lite nyttigare men ingen smakskillnad tycker jag.
Feta- och lammfärsbiffar i tomatsås
4 port
Tomatsås:
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
½ msk honung
1 msk rödvinsvinäger
1 burk hela tomater (á 400 g)
1 köttbuljongtärning
1 dl vatten
Lammfärsbiffar:
150 g fetaost
ca 500 g lammfärs
½ dl vatten
1 ägg
1 tsk rosmarin
1 tsk sambal oelek
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk olja
1. Tomatsås: Skala och hacka vitlök. Stek den i olivolja i en panna. Ringla över honung och vinäger. Rör ner tomater, buljongtärning och vatten. Låt småkoka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
2. Lammfärsbiffar: Smula fetaosten. Blanda lammfärsen med vatten, hälften av fetaosten, ägg, rosmarin, sambal oelek, salt och peppar. Forma färsen till åtta pannbiffar.
3. Bryn pannbiffarna på båda sidorna i oljan i en stekpanna och häll på tomatsåsen. Sjud under lock ca 8 minuter.
Servera biffarna med pasta.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Mongoliska nudlar med färs
Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...
-
Nu till en klassisk svensk middagsfavorit i många familjer :) Jag tror alla familjer har sin egna variant på den. Spaghetti och köttfärssås!...
-
Nu kanske ni tycker det här är ett sommarrecept då det är en kall nudelsallad till men det är lika gott att äta året om. Fläsket är egentli...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar