söndag 26 juli 2015

Lakritskladdkaka

Jag hoppas ni alla har det bra. Här är det semester för fullt och jag njuter till max :) Matbloggen blir lite lidande under sommarperioden då det inte är så mycket nya recept som görs och man står inte i köket lika mycket som annars.
Men i veckan åkte jag till landet och mina föräldrars sommarstuga. Till det bakade jag en galet god lakritskladdkaka. Perfekt med lättvispad grädde till. En kladdkaka kan aldrig bli fel.
Och beroende på hur mycket man gillar lakrits så kan man ta olika mängd i kakan. Se i receptet nedan.
                               

Lakritskladdkaka

200 g mörk choklad
200 g rumsvarmt smör
4 ägg
2 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
1 krm salt
6-12 st Kick (tycker du om lakrits lagom mycket så ta 6 st Kick, men tycker du det är vansinnigt gott så ta 12 st Kick. Jag tog 10 st och det var perfekt för min smak)

Smörj en rund bakform med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Smält smöret till kakan i en bunke i mikron eller i en kastrull på spisen. Bryt chokladen i mindre bitar och smält försiktigt. Blanda till en jämn smet och låt svalna lite.
Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner chokladsmeten. Blanda mjöl och salt, rör ner i smeten och rör till en jämn massa. Hacka lakritskolorna ganska fint och rör ner dem i smeten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i cirka 15 minuter. Låt svalna helt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...