Ni har väl inte missat Roy Fares bakprogram på tv? Om ni har det, då har ni missat nåt! Jag vill ju bara ut i köket och baka och göra massa gott när jag har tittat på avsnitten. Det bara vattnas i munnen.
Så därför kunde jag inte låta bli att göra dessa chocolate chip cookies. Enkelt att slänga ihop. Och kakorna gick åt som smör :)
Så ta mig på orden och gööööör dessa! Mums! Pssst....degen är ju en kaka bara den. Svårt att låta bli att äta av :) Ibland är deg godare än det färdiga resultatet.
Så därför kunde jag inte låta bli att göra dessa chocolate chip cookies. Enkelt att slänga ihop. Och kakorna gick åt som smör :)
Så ta mig på orden och gööööör dessa! Mums! Pssst....degen är ju en kaka bara den. Svårt att låta bli att äta av :) Ibland är deg godare än det färdiga resultatet.
Chocolate chip cookies
ca 30 st
130 g hasselnötter (2 dl)
300 g mörk choklad eller knappar (3 dl)
230 g rumstempererat smör
170 g strösocker (2 dl)
120 g farinsocker (1 ½ dl)
55 g ägg (1)
330 g vetemjöl (5½ dl)
7 g bikarbonat (1 ½ tsk)
3 g vaniljsocker (1 tsk)
3 g salt (½ tsk)
Sätt ugnen på 190 grader (varmluftsugn, annars höj 20 grader). Häll hasselnötterna i en form och rosta dem i ugnen i ca 8 minuter. Låt nötterna svalna, lägg dem i en ren kökshandduk och skrubba av skalen. Hacka hasselnötter och hel choklad ganska grovt (chokladknappar behöver inte hackas). Blanda smör, strösocker och farinsocker fluffigt i en bunke. Blanda ner ägget. Tillsätt de torra ingredienserna och arbeta ihop till en deg. Blanda slutligen ner nöt och chokladhacket. Dela degen i 30 bitar, rulla bitarna till kulor och lägg dem glest på 2 plåtar med bakplåtspapper. Platta till kulorna lite och grädda mitt i ugnen i ca 10-11 minuter, eller tills kakorna har fått lite färg. Låt kakorna svalna en aning och flytta därefter gärna över dem till ett galler för att svalna helt. Förvara kakorna torrt.
ca 30 st
130 g hasselnötter (2 dl)
300 g mörk choklad eller knappar (3 dl)
230 g rumstempererat smör
170 g strösocker (2 dl)
120 g farinsocker (1 ½ dl)
55 g ägg (1)
330 g vetemjöl (5½ dl)
7 g bikarbonat (1 ½ tsk)
3 g vaniljsocker (1 tsk)
3 g salt (½ tsk)
Sätt ugnen på 190 grader (varmluftsugn, annars höj 20 grader). Häll hasselnötterna i en form och rosta dem i ugnen i ca 8 minuter. Låt nötterna svalna, lägg dem i en ren kökshandduk och skrubba av skalen. Hacka hasselnötter och hel choklad ganska grovt (chokladknappar behöver inte hackas). Blanda smör, strösocker och farinsocker fluffigt i en bunke. Blanda ner ägget. Tillsätt de torra ingredienserna och arbeta ihop till en deg. Blanda slutligen ner nöt och chokladhacket. Dela degen i 30 bitar, rulla bitarna till kulor och lägg dem glest på 2 plåtar med bakplåtspapper. Platta till kulorna lite och grädda mitt i ugnen i ca 10-11 minuter, eller tills kakorna har fått lite färg. Låt kakorna svalna en aning och flytta därefter gärna över dem till ett galler för att svalna helt. Förvara kakorna torrt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar