fredag 15 maj 2015

Banoffepaj

Nu kommer ett litet tips på efterrätt. Perfekt att göra för fler eller bara för dig själv :)
Endast 5 ingredienser och ingen ugn behövs. Går snabbt att göra och är fantastiskt gott!
Jag gjorde dessa i små portionsformar så jag gjorde bara en liten sats men receptet är för en vanlig pajform. Men går så bra att göra i små pajformer eller som jag i små portionsskålar.
Mäktig dessert men ack så god. Så gillar ni grädde, banan och kolasås så är det bara att frossa loss :)
 
 
                                      

Banoffepaj
8 portioner

200 g digestivekex
100 g smält smör

Fyllning:
1 burk kondenserad mjölk - 400 g (eller färdig karamelliserad mjölk)
3 st bananer
3 dl vispgrädde

1. Lägg den oöppnade burken med kondenserad mjölk i en kastrull och fyll på med vatten. Burken måste vara helt täckt med vatten, fyll på allteftersom det kokar bort. Den ska koka minst 3 timmar. Ju längre du kokar, desto hårdare toffee blir det. (eller köp färdigkokt som då heter karamelliserad mjölk)
2. Smula kexen i matberedare och blanda med det smälta smöret. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt tills toffee är färdig.
3. Kyl den oöppnade burken i kallt vatten. Bred ut smeten över pajskalet. Lägg bananskivorna ovanpå. Vispa grädden och bred den över. Garnera gärna med flisad choklad.
Ställ kallt tills serveringen
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...