torsdag 23 april 2015

Köttfärsbiff med fetaost, tomater och rosmarin

Detta är en rätt som mina föräldrar bjöd på för några månader sen och det var så gott så det blev gjort häromdagen igen :) Väldigt enkel rätt och goda ingredienser. Men enligt receptet så ska det vara en enda stor köttfärsbiff som tar upp hela stekpannan men jag gjorde några mindre istället. Känns som det går fortare och blir saftigare än en stor.
Älskar när fetaost läggs i mot slutet och blir lagom smälta i den varma såsen. Mmm! Och så klyftpotatis till det. Perfekt middagsmat.

                                             

Köttfärsbiff med fetaost, tomater och rosmarin
4 pers

600 g nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 msk smör
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk konc kalvfond

Tillbehör:
200 g tärnad fetaost
2 tomater i mindre bitar
1 tsk hackad rosmarin

1. Blanda färs, ägg, salt, peppar och vitlök i en bunke. Rör tills smeten är väl blandad. Hetta upp smöret i en stekpanna med släpplätt beläggning, 24 cm i diameter. Lägg i färsen som en enda stor biff och platta till (eller gör mindre biffar om du vill)
2. Stek på medelvärme 3-4 minuter till fin färg. Vänd med hjälp av ett lock och stek den ytterligare ca 2 minuter. Sänk värmen och häll grädde och kalvfond runt biffen. Strö över fetaost, tomater och rosmarin. Låt biffen sjuda under lock på svag värme ytterligare 3-4 minuter.
4. Servera tillsammans med klyftpotatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...