söndag 24 augusti 2014

Dumlesnittar

Idag var det äntligen dags att baka lite. Känt ett sug efter det och det har varit rätt lugnt på den fronten under sommaren. Idag blev det dumlesnittar som jag hitta hos Jennys matblogg.
Det gick så fort att göra dessa snittar och de var sååå goda. Och degen kunde jag knappt sluta äta :)
Nu kan man ju variera dumlen med annat godis om man vill. Jag ska testa bland lite olika.
Perfekt snitt till kopp kaffe/te eller saft.
                                    

                                     

Dumlesnittar

220 g smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1½ tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
10-13 st dumlekolor

Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper.
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta in sirapen.
Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Nu kan du baka in den hackade dumlen. Dela degen på två och rulla ut till längder på plåten.
Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten av ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de har fått fin färg. Skär dem sedan i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler.
Vill man ha tunnare/hårdare snittar gör man tre längder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...