onsdag 12 mars 2014

Krämig kycklingpasta

Tänk att det redan är vår! Underbart att känna solens strålar och värmen. Och folk börjar titta ut och samlas ute och tina upp :) Men snart kommer väl ett bakslag tyvärr.
Hoppas ni är sugna på en snabb kycklingrätt. Perfekt att göra en vardagkväll om tiden tryter eller som en smarrig rätt på helgen.
En mycket god pasta kommer här. Och med riven parmesanost på, ännu bättre :)
 
                                        

Krämig kycklingpasta
4 port

4 port pasta
150 g haricot verts
ca 600 g strimlad kycklingfilé
1 tsk olivolja
salt och peppar
1 vitlöksklyfta
2 dl créme fraiche franska örter
1 dl mjölk

1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Lägg i haricot vertsen när det återstår ca 4 minuter av pastans koktid.
2. Stek kycklingen i olivoljan. Salta och peppra. Pressa i vitlöken mot slutet och vänd runt. Häll i créme fraichen och mjölken och låt puttra några minuter.
3. Blanda pastan med kycklingen och såsen i kastrullen. Servera genast. Glöm inte parmesanosten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...