tisdag 25 februari 2014

Falafel

Gillar ni falafel? Har ni inte testat så tycker jag det är dags för det. Det är så gott! Det är fräscht och smakrikt. Mmm. Perfekt att göra fler och frysa ner. Falafel i pitabröd med massa grönsaker och en vitlöksdressing till. Eller bara med grönsaker och bulgur och lite yoghurt till. Man kan äta det som man vill. Eller varför inte göra en falafelburgare?
Enkelt att göra också så vad väntar vi på? :) Receptet hittar ni längre ned.

                                            

Falafel
8 portioner

2 burkar kikärtor (800 g)
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
Bladpersilja efter smak
2 tsk spiskummin
2 tsk malen koriander
1 tsk harissa
4 msk vetemjöl
Olja
salt & peppar

Häll de avrunna kikärtorna i en matberedare eller mixer tillsammans med resten av ingredienserna.
Smaksätt med salt och peppar. Mixa till en jämn smet och forma till 16 biffar eller bollar.
Hetta upp lite olja i en stekpanna, och stek biffarna snabbt i 3 minuter på varje sida, tills de är genomstekta och gyllene. Servera i pitabröd eller med bulgur och sallad eller som det passar er.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...