Bara att börja baka :) Perfekt att ha i frysen när det kommer oväntade eller väntade gäster. Eller krypa upp i soffan och njuta med en kopp te och en bok.
Men de är mäktiga så nån stor bit behövs inte.
Receptet hitta jag hos Matplatsen som hade fått det av en läsare.
Chocolate fugde brownies
500 g socker
240 g smör
4 ägg
150 g kakao
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
180 g mjöl
200 g mörk choklad
Börja med att ta fram en form som har måtten 20*30 cm och klä formen med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret på låg värme och häll i sockret, låt sjuda på svag värme under omrörning i 2-3 minuter tills sockret smält en aning. Ställ åt sidan.
Rör ihop ägg, kakao, salt, bakpulver och vaniljsocker. Häll i smör- och sockerblandningen och rör till en jämn smet. Tillsätt mjölet och rör om. Hacka chokladen grovt och blanda ner i smeten.
Häll smeten i formen och grädda i 20-25 minuter.
Låt kakan svalna och ställ sedan i kylskåp. Låt kakan stå minst 6 timmar innan du skär den i bitar.
Servera gärna med grädde eller bär.
500 g socker
240 g smör
4 ägg
150 g kakao
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
180 g mjöl
200 g mörk choklad
Börja med att ta fram en form som har måtten 20*30 cm och klä formen med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret på låg värme och häll i sockret, låt sjuda på svag värme under omrörning i 2-3 minuter tills sockret smält en aning. Ställ åt sidan.
Rör ihop ägg, kakao, salt, bakpulver och vaniljsocker. Häll i smör- och sockerblandningen och rör till en jämn smet. Tillsätt mjölet och rör om. Hacka chokladen grovt och blanda ner i smeten.
Häll smeten i formen och grädda i 20-25 minuter.
Låt kakan svalna och ställ sedan i kylskåp. Låt kakan stå minst 6 timmar innan du skär den i bitar.
Servera gärna med grädde eller bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar