lördag 15 juni 2013

Blomstertårta


För en vecka sedan fyllde jag år och bjöd in till ett litet födelsedagsfirande med familj och ett par vänner. Blev lite lättare mat först med pastasallad, charkuterier, ostar, baguette och lite härlig dryck till det.
Sedan gjorde jag denna tårta. En riktigt somrig blomstertårta.
Det är chokladbottnar och fyllningarna är halloncreamcheese och dumlefluff och sedan spacklad med vit chokladsmörkräm och sedan täckt med sockerpasta och blommor i sockerpasta. Recept finns nedan. Tycker det blev en riktigt bra kombination av smakerna och de flesta gäster fick med sig en doggybag med bakverk hem :)
En riktigt härlig dag med sol och med nära och kära omkring mig.

Chokladtårtbotten:
3 ägg
3 dl socker
75 g smör
1,5 dl mjölk
4 dl mjöl
0,75 dl kakao
3 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och blanda med mjölken. Häll ner i äggblandningen och rör försiktigt tills smeten är slät. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och sikta ner i smeten.
Häll upp i en smord form på 24 cm. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter.

Halloncreamcheese: (räcker till ett lager i tårta)
25 g mjukt smör
200 g philadelphiaost
2 dl florsocker
1 förpackning färska hallon

Vispa ihop smör och Philadelphia. Vispa sedan ner florsockret.
Rör ner hallonen och mosa dem lite lätt.

Dumlefluff :(räcker till ett lager i tårta)
3 dl vispgrädde
180 g dumlekolor

Värm upp grädden (OBS! Får absolut inte koka!)
Ha i hackade dumlekolor i grädden och rör om tills allt är smält.
Häll sedan upp i en skål och ställ in i kylskåpet i minst 6 timmar eller över natten.
Vispa sedan upp grädden som vanligt så får du en ljuvlig dumlefluff.

Vit chokladsmörkräm:100 g rumsvarmt smör
100 g vit choklad
100 g philadelphiaost

Smält vita chokladen och låt sedan svalna lite. Vispa sedan ihop alla ingredienser i 5 min tills det blir en fluffig konsistens.


Dela tårtbotten i tre delar. Ta alltid den tyngsta fyllningen längst ner och i detta fall halloncreamcheese. Sedan dumlefluffen. Täck med smörkräm runt och på tårtan.
Täck sedan med det DU vill ha som t ex sockerpasta, marsipan, godis, kakor osv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...