fredag 28 december 2012

Beer braised lamb shank taco


Jag har kokboken "Texmex från grunden" av Jonas Cramby och det är helt fantastiska recept däri.
Det här är det andra rätten jag testar och har mååånga kvar. Kött som får koka i några timmar blir så otroligt gott och saftigt. Man kan inte sluta äta när man tar upp det ur grytan och bitarna bara faller isär.
En rätt som sköter sig självt på spisen och sedan är det bara att plocka ihop sin egen taco. Testa!

Beer braised lamb shank taco
4 pers

ca 1½ kg medelstora lammläggar på ben
3 msk chilipulver
2 msk spiskummin
1 msk torkad koriander
½ msk mald kanel
majsolja till stekning
66 cl mörkt öl
4 msk äppelcidervinäger
2 msk tomatpuré

Blanda de torra kryddorna i en skål och klappa sedan in dem i lammläggarna.

Bryn läggarna 2-3 minuter på varje sida i en gjutjärnsgryta med lite olja i. Sänk värmen och häll sedan i ölet, vinägern och tomatpurén. Lägg på lock och låt puttra 2-4 timmar. Ta av locket mot slutet och koka ihop bräseringsvätskan något.

Dra bort köttet från benet med en gaffel och servera det sedan med bräseringsvätskan som du kan hälla i en skål bredvid och doppa tacon i.

Serveras med: små vete- eller majstortillas, tunt skivad avokado, silverlök och några limeklyftor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...