onsdag 28 april 2010

Vitlök- och parmesankyckling

Då var det dax för ännu ett kycklingrecept :) Förberedelserna går snabbt och sen sköter sig rätten sig självt i ugnen. Få ingredienser och så god. En perfekt rätt om man vill att det ska gå fort. Och snåla inte på vitlöken och parmesanen.

Vitlökskyckling
4 port

1 st kyckling, av god kvalitet (eller kycklingfiléer i mindre bitar)
salt och svartpeppar
3 st vitlöksklyftor, pressade
3 dl vispgrädde
1 dl parmesanost, riven
2 st hönsbuljongtärningar

Tillagning:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Stycka kycklingen och dra av skinnet. Salta och peppra.
Lägg i en ugnsfast form.

2. Pressa vitlök över kycklingbitarna och häll grädde runt om. Strö parmesan över
bitarna och var generös. Smula buljongtärningarna i grädden.

3. Stek kycklingen tills den är klar och inte ett uns rosa inuti cirka 45 minuter.
Ös ett par gånger och späd med lite mer grädde eller vatten om det blir torrt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...