lördag 13 mars 2010

Kryddig kyckling

Det här receptet hitta jag hos matbloggen Linneas skafferi. Lät som ett recept i min smak då jag älskar spiskummin som ska vara i. Så det kändes skönt att ha hittat kvällens middag redan under veckan. Det var jättegott och jag kommer definitivt att göra det igen. Det var smidigt att förbereda kycklingen innan och när man väl satte igång att laga maten så gick det fort. Sedan var middagen klar till melodifestivalen :) Men vet dock inte om rätt låt vann.

Kryddig kyckling
4 port

4 st kycklingfiléer
3 vitlöksklyftor
1½ tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
chili efter tycke och smak
svartpeppar
saft från ½ citron

1 gul lök
1 burk hela, konserverade körsbärstomater
2 dl grädde
salt
persilja

Börja med att skära kycklingen i mindre bitar.
Krossa och hacka vitlöken fint, strö den tillsammans med spiskummin, paprikapulver, chili och svartpeppar över kycklingen. Pressa sist över saften, blanda om väl. Nu beror det på hur mycket tid du har, om möjlighet finns låt det stå och marinera ett par timmar eller över dagen. Annars får det stå och gotta till sig medan du steker löken.

Skala och finhacka löken, stek den mjuk i en klick smör. Ha i kycklingen och låt den steka tills den fått fin färg runt om. Slå då över tomaterna och låt allt småkoka tills kycklingen är helt genomkokt, ca 20 minuter. Häll i grädden och salta väl. Såsen får nu koka tills den tjocknar något. Strö över färsk persilja och servera med ris, bulgur eller couscous till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...