lördag 20 mars 2010

Krämig pasta med kyckling

Idag blev det en god pasta till middag. Enkelt och snabbt! Det var en sån dag idag där jag ville att maten skulle gå snabbt. Har varit en städ- och tvättdag idag så då orkar jag inte stå i köket ett bra tag för att få iordning middagen. Men det blir ju gott även med snabb mat :)
Nu sitter jag snart bänkad framför tv:n och ser på millenium-serien, längtar!

Krämig pasta med kyckling
4 port

300 pasta, tex penne
300 g kycklingfilé
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 liten purjolök
150 g sockerärtor
1 msk grillkrydda
2 msk färsk rosmarin, eller 1 tsk torkad
2 dl creme fraiche

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skär kycklingfiléerna i strimlor. Skala och skär vitlöksklyftorna i skivor. Skala och strimla lök och purjolök. Strimla sockerärtorna.
Blanda kycklingen med grillkryddan. Stek i 1 msk olja i en stekpanna ca 3 minuter. Tillsätt vitlöken och rosmarin, fräs ytterligare någon minut tills kycklingen är klar. Ta upp och lägg på tallrik. Häll i 1 msk olja i stekpannan och fräs det strimlade 2-3 minuter. Häll av pastan och häll tillbaka den i kastrullen. Tillsätt creme fraiche och värm försiktigt. Blanda i grönsaksfräset och kycklingen. Krydda med svartpeppar. Garnera ev med lite hyvlad parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...