lördag 30 januari 2010

Balsamicokyckling

Kvällens middag blev en god kycklingrätt. Första gången jag gör denna och jag är jättenöjd med den. Mycket goda smaker. Skulle egentligen vara röd pesto i men eftersom jag inte hade det så blev det hackade soltorkade tomater istället och det blev jättebra. Kycklingen kanske ser bränd ut på bilden men det är marinaden som gör färgen. Supergott blev det iallafall!

Balsamicokyckling
4 port

5 hg kycklingfilé
2 st vitlöksklyftor
3 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
4 hg tagliatelle
4 msk röd pesto
40 g riven parmesanost
50 spenat
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Blanda vinäger, olja och hackad vitlök till marinaden. Marinera kycklingfiléerna i minst 2 timmar, gärna över natten.
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Vänd i pesto och grädde, avsluta med spenat och ost. Smaka av med salt och peppar.
Låt marinaden rinna av, salta och peppra filéerna och stek dem färdiga.

Servera kycklingen på den krämiga pastan.

2 kommentarer:

  1. Ska just nu laga det här kycklingreceptet. Det såg så gott ut.
    Mamma

    SvaraRadera
  2. Maten vart jättegod. Bra recept.
    mamma

    SvaraRadera

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...