Idag hade lust för att baka igen. Det kommer och går det där. Jag är ingen riktig baktjej men ibland så vill jag bara baka. Det fick bli nåt så enkelt som nöttoppar. Har aldrig gjort det tidigare men ätit andras har jag gjort :) Men helt nöjd blev jag inte, men det är nog för att jag jämför med mammas och mormors. Jag ställer höga krav på mig själv när det gäller mat och bak så egentligen är det inga fel på kakorna. De är supergoda :)
Nöttoppar, ca 50 st
Ugnstemp: 200 grader, Varmluft: 175 grader
2 dl (125 g) nötkärnor
100 g margarin eller smör
1 dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
Garnering:
Nötkärnor
Mal nötterna. Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda ner nötterna och mjölet blandat med bakpulvret.
Klicka ut smeten på smord plåtar eller bakplåtspapper. Garnera med hela eller halva nötkärnor.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 min.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Mongoliska nudlar med färs
Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...
-
Nu till en klassisk svensk middagsfavorit i många familjer :) Jag tror alla familjer har sin egna variant på den. Spaghetti och köttfärssås!...
-
Nu kanske ni tycker det här är ett sommarrecept då det är en kall nudelsallad till men det är lika gott att äta året om. Fläsket är egentli...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar